注册天羽RO下载中心
楼主: BB仔

道歉贴.....

绿蔷薇 发表于 2008-1-29 20:48:27 | 只看该作者
忍一时风平浪静,退一步海阔天空……
不过:当你,忍无可忍的时候,就无需再忍了……
 楼主| BB仔 发表于 2008-1-29 20:56:08 | 只看该作者
你呢句话系同我讲定同A1巨地讲先!~![s:23] [s:23]
and1mark1210 发表于 2008-1-29 21:36:34 | 只看该作者
你話你要改..我哋接受...但喺我同JUNO唔譮主動穩你...畢竟今次唔喺我同JUNO錯...每次我哋吵架..我同JUNO都穩繙你..
今次...絕對唔譮..除非你嚟穩我哋...
Garra 发表于 2008-1-29 23:07:50 | 只看该作者
原帖由 BB仔 于 2008-1-29 01:34 发表
再此.我都希望你地体谅下我..日日7点钟起身(要开工)..做到6点钟..翻来又讲冲凉吃饭坐一阵又讲GVG了之后你地班友仔GVG完一系就过PK服玩一系就TY个度PVP.第2日又要7点钟起身..之后前几日夜班10点几落班一翻到来冲完个凉 ...

能体谅你。。。。。偶弟弟太努力玩TY结果病倒。。。。。我哭。。。 我们2兄弟2个月通宵。。换来张40卡。。。但是弟弟病了。真的很不值。我很后悔。。。。你要注意休息~游戏毕竟是游戏。
虽然和BB你不熟,不过个人感觉你还是不错的好孩子~~
Garra 发表于 2008-1-29 23:10:32 | 只看该作者
原帖由 and1mark1210 于 2008-1-29 18:51 发表
唔再講咁多...如果喺游戲而嬲..我早就嬲...但喺根本原因不在此....你要繙工..我都要繙學...當然打GVG時候...我仲繙緊學...我5嚸半就要起身.....晚晚7嚸繙到屋企.....我讀書..全神貫注...一日九莭錁...同你嚸同...
你 ...

大家都是兄弟拉~ 他有不对你们指出是好的~ 大家帮助他改正罗~
弒神天使 发表于 2008-1-30 09:38:13 | 只看该作者
原帖由 ﹄JǔИ^o^﹃ 于 2008-1-29 20:33 发表
如果你换个位唸下...你就会明白...
我希望你真系可以改到......

PS:弒神天使你的意思系话我地5算兄弟?咁你就错了...我地的事..5关你事...5好办晒野咁...

根本吾系扮咩野..讲真..,咩叫兄弟?兄弟系互相体谅互相了解..为左一个游戏而随便话吵交..甘都叫兄弟?我同肥空甘多年街坊添..亦都称吾上兄弟..唯一称得上只不过知己..嗰阵GF..距同我敌对工会..吾通我又去嬲?轻易话嬲..甘都叫兄弟咩?随随便便倾得埋两句就话兄弟..有事嗰阵又吾体谅只会怪责..甘哩D兄弟系米要黎都罢?TOMMY份人我就觉得吾错..我自问识左距都几耐..虽然系细个D..但至少比你地哩班日日沉迷系一个网GAME既人成熟..
PS:边个话读书辛苦过上班?你一日未上班..一日无资格去讨论上班哩样野..你估上班就系日日番去闲诳8个小时之后番屋企?你读书坐足8小时..人地上班做足8小时..读书有压力?最多就考试吾及格..比老师家长话几句..但出黎做野之后..社交压力..经济压力..同事上司无形中比既压力..付出与收获所得既压力..通通都一个人承担..难道你真觉得上班会比读书舒服?问10个10个都会话你无脑..
再PS:我无话关我事..我得閪闲理你地既事..我出发点只不过对于兄弟及压力两个重点去讲野..完全无指明去话你地..吾好对号入坐甘自觉..不过..讲真..如果我有哩D用利益..物质衡量既"兄弟",,我宁愿吾要..好在我无..几个兄弟都共富贵共生死既

啊勇 发表于 2008-1-30 09:59:59 | 只看该作者
yo,第一次听到上学大压力过工作- -
如果我早知呢个定论,我就同爸爸讲“上学压力比工作大的,你以后上班,我专业读书读到老算了。”
绿蔷薇 发表于 2008-1-30 13:06:19 | 只看该作者
原帖由 BB仔 于 2008-1-29 20:56 发表
你呢句话系同我讲定同A1巨地讲先!~![s:23] [s:23]

生存于地上球的所有生物都适用!![s:15] [s:15]
至于“兄弟”,每个人理解不一样……很难说清……
关于工作与学习的压力嘛……正确的告诉你……工作是极度辛苦的……除了体力辛苦,还有脑力的辛苦,好了,辛苦还不算什么,当你付出了很多努力,得来一个“吉”,这又如何??你可想过??得个吉还不算什么,最痛苦的是,你要受气!!天天要顶着被人骂,看别人面色,还要微笑服务……这才是最痛苦的!!
我工作也有10年了了,什么人,什么事没见过??
总之,不要轻易说出伤感情的说话,一但说了,无论你做什么后补工作都是没用了,而且可以告诉你,是绝对没用的!
[s:20] 小朋友,好好领悟生活!!用心去生活!!
COLE 发表于 2008-1-30 14:03:17 | 只看该作者
人与人之间肯定是会有摩擦和咬绞噶!不要说是兄弟,就算是父母和子女之间都会有的。不过这样关系的摩擦肯定好快就会是心里已经原谅了大家的,就只是差在谁开口在先,PS:觉得开口先的人就好似好无面甘,个人意见。
我相信你们几年的感情不会是白费的,你们2个的人都觉得不错的,大家都站在对方的位置想想就会明白好多的,TOMMY已经道歉了,A1和JUNO也不是小气的人来的。我和你们都是同年的,不会说什么,不过我不希望你地会好快好翻噶,话晒都几年噶感情喔 !!
﹄JǔИ^o^﹃ 发表于 2008-1-30 14:56:46 | 只看该作者
原帖由 弒神天使 于 2008-1-30 09:38 发表

根本吾系扮咩野..讲真..,咩叫兄弟?兄弟系互相体谅互相了解..为左一个游戏而随便话吵交..甘都叫兄弟?我同肥空甘多年街坊添..亦都称吾上兄弟..唯一称得上只不过知己..嗰阵GF..距同我敌对工会..吾通我又去嬲?轻易话嬲 ...

TOMMY今次点解会激嬲肥清你知5知?我地成日沉迷网GAME??我DFRIEND我就5知..但系我星期1至5都5玩电脑的....就系得星期6夜晚GVG先上RO的..同埋星期日..玩下CS果D...咁就叫沉迷??

再次声明....今次的事....完全同游戏无关....你5好1日到黑就话我地为佐个游戏吵

再讲...5年了...5通会为佐一个游戏吵....????

读书压力果D我地5去讨论...毕竟我地的职业5同...